Hoppa till innehåll

Italien

Valpolicella

Valpolicella är ett område i den italienska provinsen Verona, öster om Gardasjön. Den bergiga regionen är känd för jordbruk och marmorbrytning och områdena norr om floden Adige är kända för sin vinproduktion.

Idag är Valpolicellas ekonomi starkt baserad på vinproduktion, särskilt vinerna Amarone och Ripasso vilket är kraftiga och fylliga viner gjorda på delvis torkade druvor (sk Passito). Recioto är söta viner, även de producerade på torkade druvor. Det produceras även stora mängder viner under benämningen Valpolicella eller Valpolicella Classico vilka är lite mjukare och lättare än de förstnämnda. Slutligen finns Valpolicella Superiore som karaktäriseras av en något högre alkoholhalt och lite lägre syra än de vanliga Valpolicella, och även måste lagras minst ett år.

Italien Palazzo Maffei

Meny

Stellan Kramers Logotyp
Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda en bättre upplevelse.

Dessa inkluderar viktiga cookies som är nödvändiga för webbplatsens drift, liksom andra som endast används för anonyma statistiska ändamål, för komfortinställningar eller för att visa personligt innehåll. Du kan själv bestämma vilka kategorier du vill tillåta. Observera att baserat på dina inställningar kanske inte alla funktioner på webbplatsen är tillgängliga.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda en bättre upplevelse.

Dessa inkluderar viktiga cookies som är nödvändiga för webbplatsens drift, liksom andra som endast används för anonyma statistiska ändamål, för komfortinställningar eller för att visa personligt innehåll. Du kan själv bestämma vilka kategorier du vill tillåta. Observera att baserat på dina inställningar kanske inte alla funktioner på webbplatsen är tillgängliga.

Dina val är sparade
-->